dissabte, 10 de març del 2018

L'escrit del mes: A MIG CAMÍ


Podem dir que estem a mig camí de la Quaresma. I en diem: camí. No es tracta d’un viarany, en tot cas hauria de ser l’esforç ja començat  per arribar al terme: el tridu pasqual.
Aquí, al bell mig de la ciutat , costa de veure persones fent esport: caminant a ritme, o corrent, o mirant de tant en tant si el cronòmetre marca que ja n’hi ha prou. Per altres indrets on no hi ha tant de trànsit rodat, sí que és fàcil veure-ho.
A mi, m’ho diu el metge: cal caminar cada dia.  
La Quaresma ens hi convida, ja fa tres setmanes, com ho faria un metge de l’esperit.
Jesús ja ens va donar exemple la primera setmana: anar al desert. Van passar vuit dies i ens el vam trobar a la muntanya amb els tres deixebles. I en tots dos moments un esdeveniment important: enfrontament i superació de la temptació en el primer, i a l’altre anticipar quina serà la victòria, tot aclarint la victòria: “no digueu a ningú el que heu vist i sentit”.
Cadascú de nosaltres, està en condicions de poder dir o al menys repensar el que es va proposar fer durant la Quaresma? Pregar a Jesús, llegir l’Evangeli, visitar algú que necessita estima o ajut, dominar els propis gustos... ha funcionat?  
Aquestes primeres setmanes els actes parroquials no han funcionat gaire. Ja ho sé, i és un impediment, el temps no ens ha acompanyat i per tant no vull que us penseu que us ho recrimino. Però sí, que, malgrat el temps, del que resta de la Quaresma, ja sigui a casa sols o acompanyats, no deixeu passar aquest temps de gràcia i conversió.
Ànim i endavant!
                                                           Mn. Jesús

RECORDEU ACTES QUARESMALS

Dilluns: pregària repensant l’Evangeli del diumenge anterior.
Divendres: Via Crucis. 

Ambdós en acabar la Missa vespertina.
Divendres de 18 a 19 h. Possibilitat de celebrar la penitència sagramental.

Nota: El tercer diumenge de març publicarem un full extraordinari amb els horaris propis dels diversos actes i celebracions de la Setmana Sant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada