dissabte, 9 de març del 2013

CONCLAVE 2013


"Durant la vuitena Congregació General, que ha tingut lloc aquest divendres a la tarda i a la que han assistit els 115 electors, els cardenals han acordat que el conclave per a l’elecció del proper Papa comenci el proper dimarts 12 de març.
La inauguració del conclave començarà aquell mateix matí amb la missa pro eligendo Papa, concelebrada pels cardenals a la basílica de Sant Pere. Per la tarda, des de la Capella Paulina del Palau Apostòlic, on es reuneixen, van cap a la Capella Sixtina, lloc i seu del desenvolupament de l’elecció. Hi van en processó invocant amb el cant del Veni Creator l’assistència de l’Esperit Sant. Arribats a la Sixtina, el mestre de cerimònies pontifici pronuncia l’odre: Extra omnes, surten les persones alienes al conclave, i es queden els cardenals tancats amb clau –d’aquí la paraula conclave- i aïllats a fi de garantir el secret de les seves votacions." (web Arquebisbat de Barcelona

  • Preguem pel qui el Senyor donarà a l’Església de Roma com a pastor universal: que l’Esperit Sant l’enforteixi amb les virtuts apostòliques i per confirmar en la fe els seus germans.
  • Preguem pel qui l’Esperit Sant voldrà que sigui escollit per succeir l’apòstol Pere a la seu de Roma: que estimuli tots els cristians a mantenir viva la flama de la fe i a viure en comunió en el si de la santa Mare Església.
  • Pel qui aviat guiarà la nostra vida cristiana, des de la seu de Roma, pels camins de la nova evangelització: que ajudi el poble de Déu a escoltar fidelment l’Evangeli i a fer-lo viu amb constància en la vida de cada dia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada