dijous, 14 de març del 2013

HABEMUS PAPAM



"Tu es Petrus. Aquesta és la gran notícia! El fins ara cardenal Jorge Bergoglio ha esdevingut per l’elecció dels cardenals, guiats per l’Esperit Sant, el 266 successor de Pere.

Al balcó principal de Sant Pere, el primer dels cardenals diaques, Jean-Louise Touran ha anunciat la bona notícia: Annuntio vobis gaudium magnum.
I Roma i el món, la Ciutat i el món, han esclatat en joia. 

Francesc ha sortit al balcó del Palau Apostòlic i el primer que ha fet ha estat pregar: “Que Déu beneeixi Benet XVI”. I ha convidat el poble de Roma a resar i ho ha fet en un impressionant silenci, amb una reverència, que ha emmudit la Plaça de Sant Pere. Tot seguit el nou Papa i els fidels han resat el Parenostre, l’Ave Maria i el Glòria.

El Papa s’ha dirigit als fidels dient:  “Comencem aquest camí d’Església, tots junts, bisbe i poble”. I ha pregat als fidels que abans de rebre la benedicció Urbi et Orbi demanessin a Déu que el beneís a ell.
La plaça ha esclatat de joia i quan tot just semblava que el Papa es retirava ha demanat de nou un micròfon per dirigir-se a la multitud i acomiadant-se ha dit: “Us dono gràcies per la vostra acollida, i pregueu per mi. Ens veurem aviat. Que la Mare de Déu ens beneeixi. Bona nit”.

Francesc és el primer Papa jesuïta i sud-americà (Argentina)

Laus Deo!" 

(pàgina web de l'Arquebisbat de Barcelona)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada