dimarts, 5 de març del 2013

SEU VACANT


"Benet XVI ja és Papa emèrit. Concretament, des de les 20 h. Després que els gendarmes pontificis hagin substituït a la Guàrdia Suïssa, la Ciutat del Vaticà està sota les ordres provisionals del camarlenc Tercisio Bertone. Aquest divendres es convocarà la primera Congregació General per tal que entre tots els cardenals es fixi una data per al començament del conclave.

Adéu a Benet XVI
Bisbe emèrit de Roma o Papa emèrit. Així se li haurà d’anomenar a partir d’ara a Joseph Ratzinger, que ha promès “respecte i obediència” al nou pontífex. Benet XVI, que podrà mantenir el seu nom de pontífex, haurà de vestir sotana blanca i no podrà utilitzar les seves habituals sabates vermelles. En el seu lloc, es posarà unes sabates marrons que aprecia molt, ja que li van regalar uns artesans a Mèxic.
“Hi ha una part de tristesa perquè el Papa ha deixat el Vaticà, però Benet XVI no ha mort. Ara ell té un altre paper, que és el de l’oració”, ha explicat José María Gil, del Consell Pontifici de les Comunicacions Socials.

Canvi de la Guàrdia suïssa
L'únic senyal visible que ha anunciat que Benet XVI ja no és Papa ha estat el canvi del seu cos de seguretat a Castelgandolfo. La Guàrdia Suïssa ha deixat de prestar servei a Joseph Ratzinger i, en el seu lloc, s’han posicionat els gendarmes pontificis.

Congregacions generals
Aquest divendres està previst convocar la primera de les Congregacions Generals, és a dir, les reunions preparatòries abans que comenci el conclave. Durant les mateixes, que tindran lloc al Palau Apostòlic Vaticà, hi podran participar tots els cardenals no impedits legítimament. Les Congregacions Generals seran presidides pel degà del Col·legi Cardenalici, Angelo Sodano.
En la primera congregació, que compta amb una gran expectació i segurament se celebri el proper dilluns, s’haurà de pactar el dia que començarà el conclave i assignar les habitacions que corresponen a cada cardenal a la residència de Santa Marta." (pàgina web Arquebisbat de Barcelona)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada