dijous, 30 d’abril del 2020

L'escrit del mes: MAIG

CRIST RESSUSCITA I ENS SALVA

M’hauré equivocat? Perquè en el món el mal continua: un tsunami devastador, virus que produeix mort arreu, perill de radiació atòmica, violència quotidiana...
Mireu,  Pasqua  i  pessimisme  no  lliguen;  aleshores:  què  puc esperar,  aquest  any,  del  gran misteri  pasqual  que  tot  just hem  estat
celebrant? Possiblement la capacitat de contemplar, sense fugides ni eufemismes un món, que ens apareix caòtic i en molts aspectes mancat de sentit, però amb la serenor que dóna posar, explícitament, totes les coses en mans del Pare.Jesús ens ensenya a donar a Déu un lloc en el món per la solidaritat i la pregària o, potser millor, per la pregària de solidaritat. És el paper dels creients. Tot i que podia semblar que el temps es deturava el divendres sant o en el buit del dissabte (que no és de glòria) i que pregar resulta redundant. Però la nostra fe en pot resultar enfortida i la nostra oració pot trobar camins inèdits. Provem-ho.
L’Esperit de Pentecosta, tanmateix, ens porta a celebrar l’exaltació d’aquell   que   s’ha   fet   home   d’aquesta   humanitat,   perquè   ens   hi emmirallem: "Quan seré enlairat damunt la terra atrauré tothom cap a mi".I ens fa descobrir la llum d’aquella flama que il·lumina i dóna la vida per sempre a les persones, a les famílies, a les comunitats i altres institucions. Tots els racons de la nostra existència queden il·luminats.
És que la vinguda de l’Esperit de Jesucrist, amb la seva mort i laseva resurrecció, no és una operació de salvament organitzada a corre- cuita a la vista del drama del món. Tampoc no ve a dir-nos que hem de fer d’aquesta  vida  moneda  de  canvi  per  a  aconseguir  l’altra.  Ha  vingut, precisament, per fer-nos veure els valors d’eternitat segons el programa de Déu, que no pot fallar, i a posar-nos la Resurrecció com a fita vers la qual  caminem  segurs  al  seu  costat.  Ni  Ell  ni  nosaltres  no  podem
conformar-nos amb menys.
I vet ací, que aquesta proposta de fe, com l’anunci de l’amor de Déu que dóna generosament la seva vida, és sempre testimonial. Entre els humans, el testimoniatge és el millor recurs per crear i mantenir llaços d’amistat  i  àdhuc  d’amor,  per  anunciar  Jesús,  Déu  entre  nosaltres, Resurrecció i Vida. A tots ens pertoca emmirallar-nos-hi. Tots som i hem de ser testimonis de Resurrecció. I això que és personal també cal que ho fem com a comunitat i en la comunitat.

                                                                                                          P. Ferran Colás, C.O


12  frases  del  Papa  Francesc  sobre  la  Verge  Maria  que t’ompliran d’esperança
                              

El Papa Francesc, a  cadascuna de  les  seves homilies  sobre la nostra sempre Mare virginal, ens assegura que Maria mira a tots i a cada un de nosaltres, com a mare i amb una gran tendresa, misericòrdia i amb amor, i sempre ens anima a sentir la seva mirada amable.
En una oportunitat, ens va indicar que "està orfe el cristià que no té Maria com a mare". I és que el Sant Pare ja gairebé no acaba cap dels seus discursos sense invocar el poderós auxili de la nostra Senyora i Reina de tots els cristians.

I és que ella és model tota vocació, no va tenir por de dir el seu«fiat» a la crida del Senyor, a la trobada divina de Déu amb la humanitat. I és que Ella ens acompanya i ens guia, ens ensenya el significat de viure en l'Esperit Sant i a saber acollir la novetat de Déu en la nostra vida.

A continuació, unes frases d'ensenyaments que ens brinda el Papa Francesc sobre Maria:

1.       Un cristià sense la Mare de Déu està orfe. També un cristià sense Església és un orfe. Un cristià necessita d'aquestes dues dones, dues dones mares, dues dones verges: L'Església i la Mare de Déu

2.      La Verge fa precisament això amb nosaltres, ens ajuda a créixer humanament i en la fe, a ser forts i a no cedir a la temptació de ser homes i cristians d'una manera superficial, sinó a viure amb responsabilitat, a tendir cada vegada més cap al alt.

3.     És una mare ajuda els fills a créixer i vol que creixin bé, per això els educa a no cedir a la mandra (que també es deriva d'un cert benestar)   a   no   conformar-se   amb   una   vida   còmoda   que s'acontenta només amb tenir algunes coses .

4.      Maria ens dóna la salut, és la nostra salut.

5.   És la mare té cura dels fills perquè creixin més i més, creixin forts, capaços d'assumir responsabilitats, d'assumir compromisos en la vida, de tendir cap a grans ideals.

6.      Maria és mare i una mare es preocupa sobretot per la salut dels seus fills .... La Verge custòdia nostra salut. Què vol dir això? Penso sobretot en tres aspectes: ens ajuda a créixer, a afrontar la vida, a ser lliures

7.      La Mare de Déu, per tant educa els seus fills en el realisme i en la fortalesa davant els obstacles, que són inherents a la vida mateixa i que ella mateixa va patir en participar dels sofriments del seu Fill

8.      És una mare que porta al fill no sempre sobre el camí "segur", perquè  d'aquesta  manera  no  pot  créixer.  Però  tampoc  només sobre el risc, perquè és perillós. Una mare sap equilibrar aquestes coses. Una vida sense reptes no existeix i un noi o una noia que no sàpiga afrontar-posant-se en joc 'no té columna vertebral!

9.      Maria lluita amb nosaltres, sosté els cristians en el combat contra les forces del mal.

10.    Maria és la mare que amb paciència i tendresa ens porta a Déu, perquè deslligui els nusos de la nostra ànima.

11.    Maria és la bona mare, una bona mare no només acompanya els nens en el creixement, sense evitar els problemes, els reptes de la vida,  una  bona  mare  ajuda  també  a  prendre  les  decisions definitives amb llibertat.

12.    Tota  l'existència  de  Maria  és  un  himne  a  la  vida,  un  himne d'amor a la vida: ha generat Jesús en la carn i ha acompanyat el naixement de l'Església en el Calvari i al Cenacle.


HORARI DELS SERVEIS PARROQUIALS
Donades les circumstàncies que ens toca viure, veurem de tot això què podem fer. Anirem informant, segons ens diguin.

Misses diumenges i festius: 11,00 h. i 12,30 h. (Castellà)
Dissabtes i vigílies: 20,00 h.
Dies feiners: 19,30 h.
Despatx parroquial: dissabtes de 18 a 19,30 h.
Atenció urgent malalts: avisar a SALUS: 932 020 696
- Catequesi d’infants: dimarts no festius a les 18 h.
- Vida Creixent: els 3ers. dilluns de mes, a les 17 h..
- Grup d’amigues: el primer dimecres normalitzat, acabat el confinament.
- Lectura compartida del llibre dels Fets dels Apòstols:
Dissabte 9, a les 18,30 h.
- Pregària del Rosari: de dilluns a divendres, a les 19 h.
- Pregària temps de Pasqua: els dilluns a les 20 h.

AGENDA DEL MES DE MAIG DE 2020
1 Divendres. Sant Josep Obrer. Festa.
3 Diumenge IV de Pasqua.
9 Dissabte. A les 17h., a la parròquia de Santa Maria: Trobada de Pasqua de l’Arxiprestat.
10 Diumenge V de Pasqua.
17 Diumenge VI de Pasqua.
24 Diumenge de l’Ascensió. Solemnitat.
26 Dimarts. SANT FELIP NERI. Solemnitat. Missa a les 19,30 h., presidida per Mons. José Ángel Sainz Meneses, bisbe de Terrassa.
31 Diumenge de Pentecosta. Solemnitat.

EL 26 DE MAIG, AMB MOTIU DE LA FESTA DE SANT FELIP NERI NO HI HAURÀ MISSA A LA NOSTRA PARRÒQUIA. TOTS SOM CONVIDATS A CELEBRAR-LA A L’ORATORI!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada