dissabte, 7 de juliol del 2018

L'escrit del mes: JULIOL


JA HEM ENTRAT A L’ESTIU

Amb aquesta constatació que encapçala el full ja ens adonem que hem posat punt i final al curs pastoral 17 - 18.
Hem fet moltes coses?
La pregunta no té resposta, ja que no treballem pastoralment  per poder gloriar-nos, ni tampoc per agafar una crisi nerviosa. Cal dir que, el que teníem previst s’ha portat a terme i altres aspectes, que no depenien tant de nosaltres, també han fet el seu curs.
En la revisió feta amb el Consell Parroquial constatàvem un fet positiu: participants han estat tot un grup de persones d’avançada edat  i són força fidels.
Per altra banda hem tingut un enemic fort i present amb llarga constància: el mal temps. Sortir de casa quan el fred era viu o la pluja forta, era un risc. Però pocs o molts, s’han arriscat.
Un valor important: el Pla Pastoral “Sortim” està ja a les nostres mans, hi hem col·laborat, vam assistir a la seva proclamació i, si Déu vol, el treballarem, sense posar-nos nerviosos.
Si Déu vol al llarg de l’estiu, mirarem de poder escriure la memòria Pastoral del curs, on amb més detalls anirem fent explicació de tot.
Sí que queden pendents algun temes que de cara al futur caldrà revisar. Alguns ens poden afectar ja que serem menys preveres a la parròquia. Hem d’estudiar-ho. I quan sigui l’hora decidirem.
Sí que vull esmentar un fet del qual n’estem molt contents: el dia de Corpus Christi, la celebració, tot i no poder comptar amb cap personalitat eclesiàstica, l’assistència de fidels i la participació va ser com mai, mirant anys enrere.  Amb tot el cor vam fer realitat el que cantem als goigs de la parròquia: “Bon Jesús Eucaristia, us lloem devotament”.   
Ara, a aprofitar l’estiu. No entrem a aquest temps de cert descans amb aquella dita: ‘anirem tirant’. Cal viure a ple pulmó i descansar sense perdre el temps.
Ànim i endavant!.                   
                                                           Mn. Jesús

NOTÍCIA DIOCESANA

A mig juny s’ha fet públic el que anava corrent sense fer soroll. El Sr. Cardenal – Arquebisbe ha nomenat un nou equip de Vicaris episcopals. Mn. Jesús ha cessat (la qual cosa ja havia estat demanada fa uns quants anys) i per a la zona 2 està nomenat Mn. Salvador Bacardit.
Altres canvis es faran públics d’aquí a uns dies.

UN COMIAT

A nivell parroquial, perdrem un col·laborador. Mn. Álvaro Enciso torna al seu país el proper mes d’agost.
No cal dir que trobarem a faltar la seva amistat i la seva ajuda i en el seu moment ja farem el corresponent comiat.


HORARIS DES DEL DIA 1 DE JULIOL FINS AL 15 DE SETEMBRE          

Celebracions de l’Eucaristia:

Festius: 11, 12 (castellano) i 13 h.
Vigílies: 20 h.
Laborables: 19’30 h.

Despatx parroquial:

         Dissabtes (no festius) de 18 a 19’30 h

Atenció als malalts:

En cas d’absència dels mossens de la parròquia, telefonar a SALUS, n 932 020 696.

Nota: Si al llarg de l’estiu i per raons serioses, calgués fer algun canvi en aquest projecte d’horaris, seria comunicat oportunament, tant a les cartelleres com de paraula a les celebracions. 

UN CONSELL PER L’ESTIU

Llegir un llibret de poques pàgines que es titula:

LA MISSA, COR DE L’ESGLÉSIA
5  Catequesi del Papa Francesc.


Durant l’estiu la pregària del S. Rosari serà ocasional.


                                                           Que passeu un bon estiu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada