dilluns, 30 d’abril del 2018

L'escrit del mes: MAIG


Amb aquesta imatge de l’antic terra de la ciutat de Barcelona i amb una paraula que ha fet popular el papa Francesc: SORTIM, es va posar en marxa el PLA PASTORAL DIOCESÀ. Orientacions i propostes per a una conversió pastoral a l’Arxidiòcesi de  Barcelona.
Aquestes paraules, corresponen a unes altres del nostre Sr. Cardenal Arquebisbe: Tenim el goig i la responsabilitat de compartir la missió de Crist en el món d’avui. Amb humilitat, certament, però també amb agraïment i alegria. Som enviats per Crist com va ser-ho Ell pel Pare i comptem amb la força de l’Esperit Sant. (Jo. 20,21-22). Per això, “per l’entranyable misericòrdia del nostre Déu” (Lc 1, 78) hem d’esforçar-nos a “servir el Senyor amb alegria (salm 99,2) i a treballar “alegres sempre en el Senyor” (Fil. 4,4).
Era diumenge, dia 22, a la tarda. Plena de gom a gom la basílica de santa Maria del Mar. De la nostra parròquia de Corpus Christi érem unes 10 (12) persones, uns feligresos habituals, altres tan sols per raó del lloc on viuen. Però, sí, coneixedors del que anàvem a fer. Poc abans d’acabar i estant tots a peu dret  es van alçar una colla de mans i rètols on hi constava el nom de cada institució present. Evidentment  en un d’aquells rètols hi havia una pintura feta a llapis de la façana del temple i el nom de la nostra parròquia.
Hi va haver moments de tot. De dubte... perquè fallava alguna connexió, de joia perquè alguns dels que intervenien eren joves, d’esperança, ja que es posava en joc la vida diocesana, de sintonia comunitària on es vivia ‘diocesanitat’.
No vaig veure ningú ni amb cara d’enfadat, ni de desesperació. Bona cosa, perquè sempre és un repte difícil de portar endavant.
I ara què? Ara jo que ho escrit i tu que ho llegeixes, tenim el nostre moment: fer vida el que allà era projecte. I cal començar per un primer pas: el document és fàcil de llegir i d’entendre. Si el vols en paper: demana’l, a la parròquia. I si vols treballar-ho, digues on vols participar.    Ànim i endavant.
                                                                                  Mn. Jesús

Si cliques en aquest enllaç, també el pots descarregar.

----------

PRIMERES COMUNIONS

Els infants de la nostra catequesi participaran per primera vegada de l’Eucaristia el dissabte dia 26 de maig  a les 12 h.

SANTA UNCIÓ

Cada dos anys administrem comunitàriament aquest sagrament. Recordeu que ja ho vam fer l’any passat. En cas de necessitat es pot demanar individualment.

MES DEDICAT A LA MARE DE DÉU

El mes de maig tradicionalment està dedicat a Maria, la Mare del Senyor. A la parròquia, cada dia de dilluns a divendres es resa el Rosari i aquest mes es podran fer, també, les invocacions a Maria, pròpies d’aquests dies.

RECORDATORIS

Qui vulgui guardar record de Mn. Domènec Sangés, pot passar per la sagristia i demanar-nos un recordatori  de la seva mort. Aquesta senzilla estampa ens portarà, també, a la pregària agraïda per al seu etern descans.

Abans d’acabar el mes ja donarem informació sobre els actes que programarem per a la nostra festa major  que s’esdevindrà la primera setmana de juny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada