dilluns, 11 de febrer del 2013

Dimecres de Cendra (13 febrer)


Les celebracions seran com els dies feiners: a les 9h (en castellà) i a les 19:30h (en català). Després de l’homilia s’imposarà la cendra als assistents.
És dia de dejuni i abstinència.


LA QUARESMA DE L’ANY DE LA FE
EL Papa Benet XVI, quan va anunciar la convocatòria de l’Any de la Fe, va dir: “Serà un moment de gràcia i de compromís per dur a terme una conversió a Déu cada vegada més plena, per tal d’enfortir la nostra fe en Ell i per anunciar-lo amb joia a l’home del nostre temps”. Igualment en la carta apostòlica: “Porta fidei” diu: “L’Any de la Fe és una invitació a una autèntica i renovada conversió al Senyor, únic Salvador del món. Déu, en el misteri de la seva mort i resurrecció, ha revelat en plenitud l’Amor que salva i crida els homes a la conversió de vida... Gràcies a la fe, aquesta vida nova conforma tota l’existència humana en la novetat radical de la resurrecció . en la mesura de la seva disponibilitat lliure, els pensaments i els afectes, la mentalitat i el comportament de l’home es purifiquen i es transformen lentament... “. (P.F 6).
La Quaresma és un temps privilegiat  per viure aquest procés de conversió. “Converteix-te i creu en l’Evangeli”, se’ns dirà en el moment de rebre el signe de la cendra. La preparació de cara a la celebració del misteri pasqual, identificant-nos amb Jesús mort i ressuscitat, esdevé un itinerari que coincideix totalment amb l’objectiu de l’Any de la Fe: “conèixer més  i més el misteri de Crist i viure’l d’acord amb les seves exigències” (oració col·lecta del diumenge I de Quaresma). Aprofitem-lo
X. Aymerich a Missa dominical

BENET XVI, del missatge de Quaresma

“Convertir-se a Crist, creure en l’Evangeli significa precisament això: sortir de la il·lusió de l’autosuficiència per descobrir i acceptar la pròpia indigència, indigència dels altres i de Déu. exigència del seu perdó i de la seva amistat. Aleshores, cal entendre que la fe no és un fet natural, còmode, obvi. Fa falta la humilitat per acceptar la necessitat que tenim que “l’altre” m’alliberi del que és “meu” i em doni gratuïtament el que és “seu”. Això passa especialment en els sagraments de la Penitència i l’Eucaristia. Gràcies a l’acció de Crist, nosaltres podem entrar en la justícia més gran que és la de l’amor (cfr. Rom. 13, 8-10), la justícia d’aquell que, en qualsevol cas, se sent més deutor que creditor, perquè ha rebut més del que podia esperar”.

Dimecres de cendra ens recorda:
-       Convertiu-vos i creieu en l’evangeli.
-       Recorda que ets pols, i que a la pols retornaràs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada