dilluns, 1 de juny del 2020

L'escrit del mes... JUNY

DE TOT COR: GRÀCIES

L’any 1989, el 4 de juny, en ser ordenat de prevere a l’església de l’Oratori, podíem llegir de part del P. Cassià M. Just: “Ferran, és una joia immensa veure’t ja prevere, centrat en Jesucrist al servei del Poble de Déu. Que la Mare de Déu de Montserrat t’acompanyi sempre amb la seva maternitat. I que l’Oratori sigui una manifestació permanent de les entranyes de misericòrdia del nostre Déu! Una abraçada ben forta del teu amic i germà”.
I Mn. Manuel Tort –aleshores rector de la nostra parròquia, on jo estava destinat a servir Déu i els fidels que la formaven–, amb unes paraules d’agraïment subratllava: “volem agrair a la comunitat de Sant Felip Neri de Gràcia que, d’entre tants nois i noies que de sempre ha afaiçonat l’Oratori, hagi lliurat a l’església de Barcelona un clergue amb esperit universal perquè –ara i ací– vulgui donar-se plenament a la salvació de les ànimes...”.
Fa força anys se’m va dir –i com no em va anar malament us ho vull transmetre a tots–: allò que és essencial en la vida és posar-hi, al centre, Jesucrist, i veure com camina al teu costat en cada passa que dónes; escoltar-lo; entendre el misteri de la seva creu, la seva vida pasqual; és a dir: que realment Ell sigui la raó de ser de tota la teva vida, saber-lo descobrir en la fracció del pa de cada dia, en la pregària personal i junt amb els germans, i tenir el cor ardent com Sant Felip Neri, inflamat per l’Amor... I és que tot està centrat en Crist, la resta és cosa relativa. I això, precisament, et dóna una gran llibertat per caminar, per buscar constantment. El més important, cada dia, és no el que faig, sinó el que Déu fa en mi.
Gràcies Pare, doncs fins i tot essent malalt us valeu de mi per fer que els meus germans, homes i dones, joves i infants, que poseu en el camí de la meva vida us glorifiquin per l’amor que em/ens manifesteu.
L’opció de vida consagrada, des que em vaig decidir, sempre l’he tinguda força clara, una opció de vida de comunitat, comunitat montserratina, comunitat gracienca en la qual no solament hi visc, perquè és el lloc on es desenrotlla la meva vida, sinó comunitat que assumeixo, que estimo, que intento de comprendre, en la qual vull compartir i vull posar-hi el millor de mi mateix; allò que diem de "posar-hi el coll". També sentint-me assumit i estimat, arrelat en aquesta comunitat, però no tancat, no isolat del món, sinó obert, perquè sóc de tots, sóc Església, com em va dir el Dr. Narcís Jubany en la meva ordenació... i concretament sóc Església que viu a Gràcia!
Mireu, una cosa tinc clara, Déu no et defrauda mai, jo i els homes podem defraudar, però Déu no defrauda mai. Jo mateix puc decebre, i de segur que ho he fet en més d’una ocasió, per això demano perdó a qui ho hagi fet; però la meva estimació per algú ningú no me la podrà prendre. Fent de Jesús realment el company de camí, no serà un model des de fora, sinó que, sense adonar-te’n, vas configurant-te amb Ell.
Encara més: És amb l’ajut de Déu i d’aquells que Ell ha posat al meu costat, que intento viure i vull que l’Oratori tingui una irradiació, una disponibilitat constant pels que hi vénen a saciar la seva set de Déu.
I tot això amb l’alegria pròpia de Sant Felip Neri, com he mirat de fer fins ara, amb esperit d’acció de gràcies, amb aquella actitud de superar la vulgaritat, de superar aquest deixar-se anar, amb elegància de l’esperit, amb delicadesa envers Déu, present en cada un dels germans, i amb consciència de la meva feblesa.
Aquests moments que ara em toca viure són un signe de la bonesa de Déu, un signe del servei que hom espera de mi, col·laborant en l’obra que tenim encomanada, amb esperança. Perquè sabem que treballem per un amo que ha vençut, que és el Crist ressuscitat.
Acabo, doncs, agraint a tots els que d’una manera o altra han estat els meus mestres i agraint-vos a tots vosaltres, l’estimació, la confiança, la pregària, l’ajuda... perquè només amb tot això de vosaltres podré, millor podrem fer de la parròquia allò que Déu vol que sigui, i que gràcies a tots els qui per la nostra “comunitat” han esmerçat la seva vida, ha estat al llarg de la història: testimoni de l’amor misericordiós del Pare als seus fills de l’Església de Gràcia, de Barcelona, d’arreu.
                                     P. Ferran Colás Peiró, C.O. Prepòsit de l’Oratori de Gràcia

In memoriam Carme Catà i Altés
El passat 14 de Maig de 2020 ens va deixar a l’edat de 85 anys: la nostra companya i amiga Carme Catà i Altés, poetessa, activista cultural i persona de gran humanitat.
Va participar en nombroses vetllades poètiques, presentacions musicals, tertúlies i xerrades tant a Barcelona com a d’altres indrets. La seva veu s’ha escoltat tot recitant poemes propis i d’altres poetes a Ràdio Estel, i en el nostre estimat Teatre Corpus… Va publicar quatre llibres: Poemes, L’arbre del temps, Remors de silenci i Poemes al vent.
A continuació us deixem un dels seus poemes:

DESEMBRE
El desembre a tots convida
a un rajolí de dolçor,
es guarneix de llum de vida,
foragita la foscor.
Melangia d'infantesa,
de ventada de colors,
avui gust de placidesa
dins d'un record amorós.
Llunyà refilar de mare,
moixaina de cant i veu,
abraçada al fill que empara
de les ombres de la creu.
Nadal és fruita madura
i repics d'un campanar,
la tradició més pura
i el missatge d'estimar.
—Carme Catà, publicat a Catalunya Cristiana, Nadal 2017—


HORARI DELS SERVEIS PARROQUIALS EN TEMPS DE PANDÈMIA
Donades les circumstàncies que ens toca viure, veurem de tot això què podem fer. Caldrà complir les mesures manades per prevenir contagis.
Misses diumenges i festius: Missa única a les 11,00 h. (Català / Castellà), perquè no hi ha temps de desinfectar l’església entres les dues que celebràvem.
Dissabtes i vigílies: 20,00 h.
Dies feiners: 19,30 h.
Despatx parroquial: a hores convingudes (934572111 / 602653933 / 661607515).
Atenció urgent malalts: avisar a SALUS: 932 020 696.
Queden suprimides totes les activitats fins al nou curs
AGENDA DEL MES DE JUNY DE 2020
4 Dijous. Jesucrist, Gran Sacerdot per sempre. Festa.
7 Diumenge. Santíssima Trinitat. Solemnitat.
14 Diumenge. El Cos i la Sang de Crist. Solemnitat. Festa patronal de la parròquia.
19 Divendres. Sagrat Cor de Jesús. Solemnitat.
21 Diumenge XII de durant l’any.
24 Dimecres. St. Joan Baptista. Solemnitat.
28 Diumenge XIII de durant l’any.
29 Dilluns. St. Pere i St. Pau. Solemnitat.
RECORDEU:
Dimarts 21 de juliol, a les 19,30 h.: Celebració eucarística de Sant De Sant Felip Neri de l’Oratori. Solemnitat. Presidida per Mn. Carles Cahuana, Secretari Gran Canceller del bisbat de Terrassa. No hi haurà missa a la nostra parròquia.

Queden suprimides totes les activitats fins al nou curs


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada