dijous, 31 de maig del 2018

L'escrit del mes: JUNY


DIA 3 DE JUNY:

                   SOLEMNITAT DE CORPUS CHRISTI

 FESTA TITULAR DE LA PARRÒQUIA

    DIA DE LA PARRÒQUIA  

Cada diumenge, i alguns cada dia, ens apleguem al voltant de l’Altar per celebrar l’Eucaristia. I, Jesús, s'hi fa present. Som una gran o no tan gran comunitat de Jesús. L’escoltem i compartim el seu Pa, aliment de vida eterna.

Una vegada a l’any, però, ho fem més solemnement, ens hi exigeix la festa de Corpus, titular que dona nom a la nostra comunitat parroquial.
Darrerament s’ha perdut el gust per la pròpia parròquia. Fa uns anys, era com la casa pairal del barri: tothom venia a batejar els fills, o a casament, o primera Comunió... i el mateix comiat en el moment de la mort. Era... i hauria de ser un lloc molt familiar.
Quin goig mirar fotografies antigues, recorden una manera de viure i compartir la fe.
Ep! Que no es tracta ara de posar-nos a plorar. D’una altra manera, també hi ha vida i també hi ha fotos que ho demostren. Per això i amb aquestes lletres us convido a que els dies de la festa major, els compartim assistint als actes més importants. Estan indicats en aquest mateix full.
Si us heu fixat, el lema del Pla Pastoral té una sola paraula: SORTIM. Per a la nostra festa hi poso com a invitació, també una sola paraula: VENIU!
Els actes són, com en anys anteriors, unes hores de possible pregària davant el Senyor, exposat a la custòdia. També, com ja és habitual, la Missa solemne de dijous, (record de quan la festa es feia en aquest dia). I la Missa major del diumenge compartida entre els assistents de dues Misses, la de 12h i la de 13h. conjuntament (atenció: a les 12’30h). Som una mateixa parròquia, som comunitat que aquest dia, conjuntament, ens posem a taula a la mateixa hora.
Els que presidirem les Eucaristies  aquest any serem preveres de Gràcia: l’arxiprest i rector de Josepets i el rector de la casa, en aquell moment, encara, vicari episcopal de la zona.
Penso afegir-hi una intenció. Fa unes setmanes us vaig recordar els 50 anys de la meva ordenació sacerdotal i, Divendres sant es va fer pregària per aquest motiu. Ara serà per donar-ne gràcies a Déu i a les comunitats que, amb goig, he anat servint. I agraint a totes l'acolliment i la col·laboració tot treballant  al servei de l’Evangeli. DONEM-NE GRÀCIES A DÉU.
                     Mn. Jesús      



           ACTES FESTA MAJOR DE LA PARRÒQUIA


Exposició del Santíssim

            Dies 31 de maig, 1 i 2 de juny
            De 9’30 h. a 12.

Com en anys anteriors el Santíssim estarà exposat a la capella petita. Caldrà  inscripció per assegurar vigilància.

Dijous dia 31 de maig, a les 19’30 h.

            Missa solemne.
            Presidirà Mn. Francesc Gimeno, arxiprest.

En acabar piscolabis i salutacions compartides a la sortida per Bailen.


Diumenge dia 3 de juny, a les 12’30 h.

Missa solemne i exposició del Santíssim després de combregar.
Cants adients (com els goigs de la parròquia a l’Eucaristia), silenci i pregàries i benedicció.

Col·lecta per Caritas diocesana

Aquest dia, com ja és tradicional, la col·lecta serà destinada a Caritas diocesana. Les ajudes de tots  fan possible el seu treball a favor dels qui ho necessiten. És la millor forma d’estimar: donant-te.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada