diumenge, 8 de desembre del 2019

L'escrit del mes: Desembre

EL MÓN VOL VEURE JESÚS


“Quan va arribar la plenitud del temps, Déu envià el seu Fill, nascut d’una dona, nascut sota la Llei, perquè rescatés els qui vivíem sota la Llei i rebéssim la condició de fills”. Sí, els fills, tots en som destinataris de “l’amor de Déu revelat”. Els pastors s’arribaren a Betlem a veure el que l’àngel els havia anunciat... i “havent-ho vist amb els propis ulls, van contar el que els havien dit d’aquell infant, i tothom que ho sentia es meravellava del que deien els pastors”, per tota senya, un nen en bolquers posat en una menjadora. Els mags “veieren el nen amb Maria, la seva mare”, tot i que van tenir més dificultats per arribar-hi, ja que capficats no veien l’estrella, però “la seva alegria en veure allà l’estrella va ser immensa”. Passat el temps, uns grecs fan a l’apòstol Felip la petició “volem veure Jesús”. I passat més temps encara, són molts els qui, potser no sempre de manera conscient, ens demanen “volem veure Jesús”, no sols que els parlem de Jesús, sinó que els mostrem Jesús. Tanmateix no el podrem mostrar mitjançant les llums enganyoses d’un Nadal pagà, materialista, hedonista, que ens porta a la buidor del no-res. 
Quan em falta aleshores, però, per arribar a allò de sant Pau: “Ja no sóc jo qui visc; és Crist qui viu en mi”; és a dir, quan em falta encara perquè l’amor que Déu ha revelat, fins en la petitesa d’un infant en bolquers, sigui una realitat en mi i ser-ne testimoni. Crist, en néixer, ha establert una nova relació entre Déu i l’home, qui, rescatat de la Llei, ha d’assumir que allò fonamental per la perfecció humana i la transformació del món és el manament nou de l’amor.
Guaita! i això és el que St. Felip Neri en digué Oratori: l’única regla la caritat fraterna, perquè qui creu en l’Amor, manifestat a tots els homes, sap que és un camí obert i que no és inútil qualsevol esforç per arribar a la fraternitat universal. St. Felip Neri era conscient, perquè ho vivia en la seva pròpia pell, que allò que el món necessita és l’amor de Déu, trobar Crist i creure en Ell. 
Quin compromís hem heretat: portar tothom a la comunió amb Déu! Perquè amb convicció, “us anunciem allò que hem vist i sentit, perquè també vosaltres tingueu comunió amb nosaltres, que estem en comunió amb el Pare i amb el seu Fill Jesucrist”. Sí, tenim la responsabilitat de saber escoltar l’anunci de l’àngel als pastors, perquè com ells siguem testimonis de comunió en l’Amor enmig d’un món que sedeja veure Jesús. 
Retrobem-nos, comunitat d’amor, retrobem el vertader sentit del Nadal. Visquem cada dia el Nadal, perquè en la comunitat i des de l’Església l’Emmanuel, Déu-amb-nosaltres, es faci present en la vida de cada dia i tots aquells que volen veure’l el puguin trobar. Més encara, perquè gràcies al nostre ser parròquia siguin molts els qui, com el vell Simeó, tinguin la certesa de no morir sense haver vist abans el Messies del Senyor.
Que com el sí de Maria, la resposta generosa i oberta a l’Amor de cadascú dels qui som la parròquia de Corpus provoqui una nova maternitat d’aquells que es deixin sorprendre pel misteri del Déu-Amor, perquè capaços de viure alegres en l’esperança, formem una veritable Comunitat, units en l’únic Cos de Crist, que es coedifica en l’únic temple de l’Esperit Sant. Que com a St. Felip Neri, el nostre cor cremi d’aquell Amor que uneix el Pare i el Fill, en el qual s’encarna, perquè tots plens d’alegria puguem ser-ne testimonis; com voldria veure’l ja cremar!
Bon Nadal a tothom!!!


MOLT BON NADAL A TOTHOM!!!
P. Ferran Colás Peiró, C.O.

AGENDA DEL MES DE DESEMBRE:

Dilluns 9, a les 20 h.: Pregària d’Advent.
Dilluns 16, a les 20 h.: Pregària d’Advent.
Dissabte 21, a les 19 h.: Celebració penitencial.
Dilluns 23, a les 20 h.: Pregària d’Advent.

CELEBREM EL NADAL:

Dilluns 24, única celebració: la Missa del Gall a les 24 h.
Dimarts 25: Nadal. Misses a les 12,00 h.
Dimecres 26: St. Esteve. Missa a les 19,30 h.

“Aquest Nadal sigues part de la solució contra la pobresa”: recollida d’aliments cada dia de 19 h. a 20 h., a l’església.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada